SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

platki owsiane wlasciwosci

Czy chodziło Ci o: "klatki owsiane wlasciwosci"?

  • Płatki owśiane-właściwości

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    Płatki owsiane-właściwości Płatków owsianych nie wolno gotować tylko po mało podgrzewać do temp.60 stopni i odstawić na 15 min.po czym spożyć dodając łyżkę miodu.Miód wcześniej rozpuścić w letnie wody!

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1244 Data: 2011-01-27 22:14:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Istnieje sporo kontrowersji na temat tego, ile powinno się jadać posiłków na co dzień, a także w jakich odstępach czasowych. Sporo osób, które zaczynają przygodę z kulturystyką i sportami siłowymi ma błędne przekonanie, że budowanie masy mięśniowej jest silnie powiązane, z ilością zjadanych posiłków. Jeśli danego dnia zjemy odpowiednią ilość [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13503 Data: 2018-01-03 11:02:10
  • Magnez ma duże znaczenie dla utrzymania zdrowia kości, co jest niezmiernie istotne nie tylko dla kulturystów, ciężarowców, trójboistów, zawodników sportów walki, ale każdej osoby podejmującej wysiłek fizyczny, nawet związany z codziennym przemieszczaniem się. Na podstawie badań eksperymentalnych i epidemiologicznych można wywnioskować, że zbyt [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1012 Data: 2023-07-18 03:05:02
  • Wbrew pozorom znalezienie zdrowego zastępstwa dla mąki tradycyjnej nie graniczy z cudem. Niezależnie od tego, czy istnieją medyczne przesłanki ku zastąpieniu mąki pszennej, czy to po prostu chęć zmian w kuchni i wypróbowania nowości, warto wiedzieć, czym zastąpić mąkę pszenną, bez potrzeby rezygnacji ze smaku ulubionych wypieków. Mąka jaglana [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3669 Data: 2019-11-24 16:40:40
  • Błonnik - dlaczego warto go jeść?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Błonnik, inaczej włókno pokarmowe, należy do grupy węglowodanów o złożonej budowie. Są to substancje pochodzenia roślinnego, które są nieprzyswajalne przez organizm człowieka, a prościej mówiąc, nie są one ani trawione, ani wchłaniane. Jednak w wyniku konsensusu dietetyków światowej klasy przyjęto, że 1 g błonnika jest w stanie dostarczyć 2,5 kcal [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4415 Data: 2017-06-30 23:43:28
  • Migrena a dieta - co jeść a czego unikać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Migrena pojawia się niespodziewanie, często wtedy, gdy po okresie długiego stresu mamy okazję się zrelaksować, czyli w czasie weekendu, w czasie świąt, w czasie wakacji. Potrafi zepsuć nawet najpiękniejsze momenty. Wraz z pulsującym bólem głowy pojawiają się nudności, światłowstręt, nadwrażliwość na zapachy i dźwięki. Pistacje, granat, ser [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4220 Data: 2018-02-05 10:24:52
  • Czy błonnik pomaga tylko w poprawie trawienia?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Każdy, kto jest na diecie, a jego ambicją jest kształtowanie swojej sylwetki tak, aby była dla niego satysfakcjonująca wie, że błonnik jest niezbędnym elementem diety. Czym jest błonnik? Gdzie go znajdziemy? Jaka jest jego funkcja w naszym organizmie? Na te oraz inne pytania postaram się odpowiedzieć w poniższym artykule. Z czego składa się [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2336 Data: 2018-03-11 07:25:10
  • Rożne choroby, różne diety - co jeść podczas choroby?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Sezon na przeziębienie, grypę i inne choroby niestety trwa w najlepsze. Kiedy jesteśmy osłabieni, mamy katar i boli nas gardło albo mamy dolegliwości ze strony układu pokarmowego, często zdarza się, że ostatnią rzeczą, jakiej pragniesz, jest spożycie posiłku, zwłaszcza odżywczego i zdrowego.   Katar Gdy dopadnie Cię przeziębienie, jednym z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 436 Data: 2023-01-20 10:32:28
  • W poprzednich częściach tekstu zwróciłem uwagę na mechanizmy funkcjonowania popularnych mitów. Często brak wiedzy powoduje strach, a obiegowe mity biorą się z braku znajomości tematu. Zwykle w micie kryje się ziarenko prawdy, np. „paracetamol jest groźny dla wątroby”. Podobne wyniki uzyskali Yaseen i wsp., którzy badali stosowanie gumy arabskiej [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3509 Data: 2019-07-20 12:37:12
  • Zbyt wysoki poziom estrogenów może sabotować twoje działania. W efekcie ciężko jest ci zbudować mięśnie i stracić tłuszcz mimo tego, że przestrzegasz diety i regularnie trenujesz. Jak obniżyć poziom estrogenu, by osiągać lepsze efekty diety i treningu? JEDZ: Cytrusy, warzywa, pij zieloną herbatę Produkty te to bogate źródła flawonoidów. W dużym [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 54602 Data: 2018-02-19 08:45:19
  • Redukcja tkanki tłuszczowej wcale nie jest skomplikowana, tylko ludzie z reguły nie potrafią utrzymać odpowiednio długo właściwego reżimu kalorycznego i treningowego. Dlatego niejednokroć osiągają połowiczny sukces lub żalą się w Internecie, iż „diety nie działają”, „trenerzy kłamią”. Klasyfikacja tuczących i względnie bezpiecznych produktów [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2192 Data: 2020-06-23 16:40:36
  • Jedzenie przed snem: co można jeść przed snem?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Jeszcze całkiem niedawno często mówiło się, że nasz dzień dzieli się na 3 równe części: 8 h pracy, 8 h odpoczynku, 8 h snu. Jednak w obecnych czasach, dla większości z nas, te proporcje zostały zdecydowanie zachwiane. Więcej czasu poświęcamy na pracę, mniej czasu mamy na odpoczynek i dla rodziny. Znacznemu skróceniu uległ również czas przeznaczony [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5569 Data: 2021-01-04 11:45:58
  • Zdrowe odżywianie nie jest takie trudne, jak się wydaje, a mimo to dla niektórych stanowi niesamowite wyzwanie. Napięty harmonogram dnia, stres, czyhające wszędzie pokusy sprawiają, że łatwiej jest sięgnąć po to, co jest akurat pod ręką, a jakoś dziwnym przypadkiem nie są to zazwyczaj warzywa czy inne zdrowe i niskokaloryczne przekąski. Wiele osób [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 590 Data: 2024-01-17 08:30:21
  • Wielu zawodników wspomina białko Rheo H. Blaira, jako rewolucyjny dodatek do diety kulturysty. Białko Blaira składało się z białka jaja kurzego, suszonych całych jaj oraz kazeinianów uzyskanych z odtłuszczonego mleka. Tak naprawdę Blair nazywał się Irvin P. Johnson. Stworzył on zresztą całą linię produktów, a wiele z jego pomysłów w tamtych [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10498 Data: 2018-10-29 09:56:29
  • Co najlepiej jeść i pić przy bólu gardła?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Ból gardła to dolegliwość, która potrafi skutecznie utrudnić codzienne funkcjonowanie. Wraz z pojawieniem się tego nieprzyjemnego uczucia, wielu z nas zaczyna się zastanawiać, co jeść, aby złagodzić dolegliwości i przyspieszyć proces zdrowienia. Okazuje się, że odpowiednia dieta może odegrać istotną rolę w łagodzeniu bólu gardła. Jakie produkty [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 476 Data: 2023-11-23 08:58:28
  • Mikrobiota jelitowa a odchudzanie

    Artykuł
    Odchudzanie

    Przekonani o swojej wyjątkowości jako gatunku, który niemalże podporządkował sobie cały świat, skłonni jesteśmy uwierzyć, że na tle innych stworzeń charakteryzujemy się daleko posuniętą autonomią i decyzyjnością. Tymczasem sytuacja wygląda inaczej. My, ludzie bezwzględnie potrzebujemy bliskiej obecności innych organizmów, bez niej bowiem nigdy nie [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6013 Data: 2017-05-18 07:52:11
  • Sporo osób, szczególnie aktywnych fizycznie, cierpi na zaburzenia gospodarki elektrolitowej czy niedobory witamin i minerałów. Ponieważ aktywność powoduje zwiększone zapotrzebowanie na wiele składników odżywczych, które nie zawsze zostaje pokryte przez odpowiednie urozmaicanie swojej diety. Produkty bogate w żelazo Żelazo zawarte w produktach [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10686 Data: 2017-06-24 00:25:47
  • Żurawina - właściwości i zastosowanie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Żurawina, zaraz obok rodzynek, daktyli czy moreli, to ulubiony suszony dodatek do naszych owsianek, omletów i innych ciekawych wypieków. Mało kto wie, co kryje się w żurawinie, jakie jest jej działanie na nasz organizm, z czego słynie, jakie ma zastosowanie w kuchni. Te oraz inne kwestie przybliżę w poniższym artykule. Kruche ciasteczka z [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3681 Data: 2017-11-17 12:25:16
  • Magiczna recepta na odchudzanie niestety nie istnieje. Redukcja jest procesem, który wymaga determinacji, czasu, jak również wiedzy. Treningi odgrywają ważną rolę w procesie kształtowania sylwetki, jednak to przede wszystkim jedzenie, które spożywasz, ma wpływ na to, jak wyglądasz. Poznaj piętnaście produktów, które mogą pomóc ci w osiągnięciu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16611 Data: 2018-01-03 10:48:29
  • Witamina B3 w suplementacji sportowej wykorzystywana jest dość rzadko. Jednak jej odpowiednia ilość w organizmie nie powinna być zaniedbywana. Sportowiec powinien dbać o to, aby dieta lub dodatkowa jej podaż w postaci suplementu, pokrywała jej dobowe zapotrzebowanie. Rola w organizmie Witamina B3 - objawy i skutki niedoboru Witamina B3 - objawy i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7911 Data: 2019-01-07 09:17:16